Audiovox slusni aparati
Pocetna
O nama
Prijatelji akcije Cuti i razumeti
Kontakt
Izvestaj sa akcije 2012
Izvestaj sa akcije 2013
Izvestaj sa akcije 2014
Izvestaj sa akcije 2015
Izvestaj sa akcije 2016

Audiovox slusni aprati

Oticon slusni aparati
IZVEŠTAJ SA AKCIJE "ČUTI I RAZUMETI" KOJA SE ODRŽALA 2015. godine


Tradicionalna humanitarna akcija "Čuti i razumeti" posvećena deci sa oštećenim sluhom održana je ove godine po četvrti put. Akcija se od 2012. godine održava u Svetskoj nedelji gluvih i nagluvih osoba koja je poslednje nedelje septembra. Kompanija Audiovox, koja je pokretač ove humanitarne akcije, ove godine je organizovala "Čuti i razumeti 2015." u saradnji sa Kancelarijom NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II, Turističkom organizacijom Beograda i ostalim prijateljima koji su donacijama pomogli da se akcija održi.

Učesnici ovogodišnje akcije su bila deca sa oštećenim sluhom iz Beograda, kao i deca iz škole sa domom za učenike oštećenog sluha iz Kragujevca i Specijalne škole sa domom učenika "Bubanj" iz Niša. Sa decom su se družili i stručnjaci iz ove oblasti, ORL specijalista dr Dušan Pavlović i Ivana Veselinović, asistent na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Akcija "Čuti i razumeti" je održana u sredu 23.9.2015. a druženje je osmišljeno kao poseban program obilaska Beograda. U prvom delu deca sa oštećenim sluhom i gosti akcije su krenuli u razgledanje grada turističkim autobusom sa otvorenim krovom a tokom puta decu su zabavljali mađioničari Piksi i Zeka.

Druženje je nakon obilaska grada nastavljeno obilaskom Dvorskog kompleksa na Dedinju a tom prilikom su učesnici imali čast da upoznaju NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princezu Katarinu koji su se obratili prisutnima i zahvalili na poseti. U okviru kraćeg programa naš poznati glumac Feđa Stojanović izveo je recitaciju a inkluzivni hor ISON iz Novog Sada je odpevao par numera.

"Četvrta godina je da organizujemo ovu akciju i mislim da će ova ostati nezaboravna. Znamo da porodica Karađorđević nije samo danas primila ovu decu nego je decenijama unazad gradila škole za decu oštećenog sluha i za sve one koji imaju posebne potrebe. Kao što vidite, niste to radili uzalud. Oni imaju svoju budućnost." - obratila se prisutnima Jela Mrmak, direktorka Audiovox-a.

     
Za detaljnije informacije o slušnim aparatima posetite naš sajt  www.audiovox.rs ili www.slusni-aparati.com
Uslovi korišćenja i Politika privatnosti