Audiovox slusni aparati
Pocetna
O nama
Prijatelji akcije Cuti i razumeti
Kontakt
Izvestaj sa akcije 2012
Izvestaj sa akcije 2013
Izvestaj sa akcije 2014
Izvestaj sa akcije 2015
Izvestaj sa akcije 2016

Audiovox slusni aprati

Oticon slusni aparati
IZVEŠTAJ SA AKCIJE "ČUTI I RAZUMETI" KOJA SE ODRŽALA 2019. godine


U petak 27. septembra održana je po osmi put tradicionalna humanitarna akcija "ČUTI I RAZUMETI" posvećena osobama sa oštećenim sluhom. Ova humanitarna akcija se od 2012. godine održava krajem septembra povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba a ove godine učesnici akcije su se družili u Kragujevcu. I ove godine akciji su prisustvovala deca sa oštećenim sluhom iz cele Srbije, bila su prisutna deca iz specijalnih škola za decu oštećenog sluha iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Jagodine, Niša i Kragujevca.

Svi učesnici akcije "ČUTI I RAZUMETI" su se okupili u Kragujevcu u sali osnovne škole Stanislav Sremčević koja je izašla u susret organizatorima i ustupila svoju salu. Organizaciju ovogodišnje humanitarne akcije takođe su pomogli i Gradska uprava Kragujevca, Škola sa domom za učenike oštećenog sluha iz Kragujevca i Gradska turistička organizacija Kragujevac.

Humanitarnu akciju "ČUTI I RAZUMETI" otvorila je članica gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović koja je pozdravila prisutne učesnike akcije iz cele Srbije i pružila punu podršku osobama sa oštećenim sluhom. Zatim se prisutnima u ime organizatora akcije obratila Jela Mrmak, direktorka kompanije Audiovox i istakla da se družimo već osam godina u okviru akcije "ČUTI I RAZUMETI" i da je važno pružati stalnu podršku deci sa oštećenim sluhom da bi bili ravnopravni članovi našeg društva. Prisutnima se obratio i Mladen Šurlan, direktor Škole za decu sa oštećenim sluhom iz Kragujevca i poželeo dobrodošlicu deci i ostalim učesnicima akcije.

Nakon formalnog otvaranja usledio je zabavni program a prva su se predstavila deca iz kulturno umetničkog društva Arion iz Kragujevca sa spletom igara iz Šumadije. Nakon njih usledila je predstava "Aladin" koju su izvela deca iz škole u Kragujevcu a koja je oduševila sve prisutne načinom na koji je izvedena. Posle predstave Marko Purić je prikazao prezentaciju o svom životu i podelio iskustva koja je imao noseći slušne aparate od najranijeg detinjstva. Nakon njega nastupio je plesni klub Salsa Kinepraktika i za kraj dugogodišnji prijatelji akcije, mađioničari Piksi i Zeka koji su pokrenuli celu salu da učestvuje u njihovom performansu.

Sa završetkom programa u sali osnovne škole Stanislav Sremčević usledilo je zajedničko slikanje a zatim su učesnici humanitarne akcije "ČUTI I RAZUMETI" u pratnji vodiča Gradske turističke organizacije Kragujevac obišli staro gradsko jezgro i upoznali se sa bogatom istorijom ovog kraja. Na kraju ovogodišnjeg druženja učesnici akcije su posetili Školu za decu sa oštećenim sluhom iz Kragujevca gde su ih domaćini dočekali sa hranom i osveženjem i poželeli srećan put do nekog sledećeg druženja.

VIDEO IZVEŠTAJ SA AKCIJE "ČUTI I RAZUMETI 2019."

RTV Kragujevac - 27.09.2019.


Za detaljnije informacije o slušnim aparatima posetite naš sajt  www.audiovox.rs ili www.slusni-aparati.com
Uslovi korišćenja i Politika privatnosti