Audiovox slusni aparati
Pocetna
O nama
Prijatelji akcije Cuti i razumeti
Kontakt
Izvestaj sa akcije 2012
Izvestaj sa akcije 2013
Izvestaj sa akcije 2014
Izvestaj sa akcije 2015
Izvestaj sa akcije 2016

Audiovox slusni aprati

Oticon slusni aparati
IZVEŠTAJ SA AKCIJE "ČUTI I RAZUMETI" KOJA SE ODRŽALA 2020. godine


Humanitarna akcija posvećena deci sa oštećenim sluhom "ČUTI I RAZUMETI" ove godine je uprkos pandemiji organizovana po deveti put. Akciju je u septembru 2012. godine pokrenuo Audiovox povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba koja se obeležava poslednje nedelje septembra. Pored poznatih stručnjaka Iz ove oblasti i velikog broja kompanija, humanitarnu akciju "ČUTI I RAZUMETI" su do sada podržali i NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina kao i veliki broj pevača, glumaca, sportista, voditelja i mnogi drugi. U prethodnih 8 godina akcija je osim u Beogradu održana i u Jagodini, Nišu i prošle godine u Kragujevcu.

Ove godine, u skladu sa epidemioloskom situacijom izazvanom virusom COVID-19, glavni organizator Audiovox odlučio je da se manifestacija održi u okviru škola dece sa oštećenim sluhom, bez tradicionalnog zajedničkog izleta i okupljanja dece na jednom mestu. Umesto toga tokom septembra organizovan je nagradni likovni konkurs za decu na temu “Moji slušni aparati i ja” kojim je obeležena akcija ČUTI I RAZUMETI. I ove godine u akciji su učestvovala deca sa oštećenim sluhom iz cele Srbije, takmičila su se deca iz specijalnih škola za decu oštećenog sluha iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Jagodine, Niša, Subotice i Kragujevca.

Početkom oktobra se okupio stručni žiri koji je vršio izbor radova a koji su činili: prof Sanja Ostojić i prof Sanja Đoković sa Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, dr Biljana Krstić audiolog sa klinike za ORL KCS, Dušan Miljuš slikar-grafičar i diplomirani defektolog surdoaudiolog Gorica Mladenović kao predstavnik firme Audiovox.

Žiri je imao veoma težak zadatak da izmedju 21 izvanrednog dečijeg rada izabere najbolje. Od svih pristiglih radova koje nam je poslalo 7 škola za decu sa oštećenim sluhom iz Srbije žiri je izabrao najbolje radove a treće mesto po želji žirija dele dva likovna rada. Dobitnici nagrada su: 1. Mesto i nagradu laptop dobio je Aleksa Nedić iz škole Milan Petrović, Novi Sad 2. Mesto i nagradu tablet dobio je Mladen Đorđević iz škole sa domom za učenike oštećenog sluha u Kragujevcu 3. Mesto i nagradu enciklopedija dobio je Luka Kostadinović iz škole Bubanj, Niš 3. Mesto i nagradu enciklopedija dobila je Ljubica Živojnović iz škole Milan Petrović, Novi Sad

Drago nam je da će ove nagrade obradovati decu širom Srbije i nadamo se da ćemo moći sledeće godine ponovo da se okupimo i družimo kao ranije.


VIDEO IZVEŠTAJ SA AKCIJE "ČUTI I RAZUMETI 2020."

TV Zona Plus

TV Kanal 9


Za detaljnije informacije o slušnim aparatima posetite naš sajt  www.audiovox.rs ili www.slusni-aparati.com
Uslovi korišćenja i Politika privatnosti