Audiovox slusni aparati
Pocetna
O nama
Prijatelji akcije Cuti i razumeti
Kontakt
Izvestaj sa akcije 2012
Izvestaj sa akcije 2013
Izvestaj sa akcije 2014
Izvestaj sa akcije 2015
Izvestaj sa akcije 2016

Audiovox slusni aprati

Oticon slusni aparati
IZVEŠTAJ SA AKCIJE "ČUTI I RAZUMETI" KOJA SE ODRŽALA 2017. godine


Tradicionalna humanitarna akcija "ČUTI I RAZUMETI" održana je po šesti put u petak 22. septembra. Akcija "ČUTI I RAZUMETI" se od 2012. godine održava svake poslednje nedelje septembra povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba. Audiovox je pokrenuo ovu akciju sa ciljem da deci sa oštećenim sluhom pokaže da su sastavni deo ovog društva i da se skrene pažnju javnosti na njihove probleme i potrebe koje imaju tokom odrastanja.

Ove godine akciji su prisustvovala deca sa oštećenim sluhom iz cele Srbije, bila su prisutna deca iz specijalnih škola za decu oštećenog sluha iz Subotice, Novog Sada, Jagodine i Niša, kao i predstavnici škole iz Kragujevca. Ovogodišnja akcija "ČUTI I RAZUMETI" je počela u 12 časova okupljanjem dece sa oštećenim sluhom u sali Kulturnog centra Čukarica na Banovom Brdu.

Prvi deo akcije činio je program u Kulturnom centru Čukarica koji su otvorili bubnjari Dragoljuba Đuričića pod nazivom "Balkanska lavina". Program je vodio glumac Marko Stepanović a na početku u ime organizatora akcije prisutnima se obratila Jela Mrmak, direktorka kompanije Audiovox: "Šesti put smo se okupili i imamo neke rezultate koje želim da vam pomenem. Za ovih 6 godina došlo je do nekih promena, bar što se tiče nabavke pomagala za decu oštećenog sluha. Rekla bi da nas je neko čuo a i razumeo. Do skoro su đaci imali mogućnost da nabave besplatna pomagala za sluh za oba uva do 18. godine života. Sada imamo zadovoljstvo i sreću da mladi do 26. godine a to znači do kraja redovnih studija, besplatno nabavljaju ove slušne aparate. Dakle, pomoć za sluh postoji, na vama je da budete vredni, da učite, da upisujete fakultete, a vaši nastavnici iz škola, vaši doktori i mi sa njima ćemo brinuti o vašem sluhu. "

U nastavku programa učesnike je pozdravila dr sc med Branka Mikić, šef Odseka za audiološku rehabilitaciju Klinike za ORL KC Srbije a zatim su nastupili polaznici škole glume "Prvi koraci" koju vode glumci Nebojša Glogovac i Katarina Gojković. U nastavku su mađioničari Piksi i Zeka izveli "Magičnu predstavu bez reči" a za kraj nastupio je dečiji inkluzivni hor Ison iz Novog Sada.

Nakon druženja u sali Kulturnog centra Čukarica učesnici humanitarne akcije "ČUTI I RAZUMETI" su prešli u Požešku ulicu gde ih je u saradnji sa GSP-om čekao veseli tramvaj sa Doktorima Klovnovima i ukrašen balonima. Posle vesele vožnje kroz grad tramvaj je stigao na Kalemegdan gde su učesnici nakon što su se okrepili hranom i osveženjem nastavili obilazak parka sa turističkim vodičem Željkom Pilipovićem koji ih je upoznao sa istorijom i tajnama tvrđave.


Objave medija o akciji ČUTI I RAZUMETI 2017.

 

TELEVIZIJA

- N1 TV

- TV Kopernikus

- TV PRVA - Veče sa Ivanom Ivanovićem

- TV Grand

- RTS - Mali Dnevnik - Poziv za podršku akciji ČUTI I RAZUMETI i deci sa oštećenim sluhom

 

NOVINE

- Kurir

- Danas

- Dnevnik

- Glas podrinja

- Magyar Szo

- Reč naroda

- Wannabe magazin

- Napred

- Užička nedelja

- Čačanski glas

 

RADIO

- Radio Beograd - jutarnji program (uključenje Gorica)

- Radio Beograd - emisija Ace Seltika (uključenje Piksi)

- Radio 202 - emisija Povisen ton

 

INTERNET

- Večernje novosti

- Nedeljnik

- Dnevnik.rs

- Beogradskatvrdjava.co.rs

- Recnaroda.co.rs

- Čačanski glas

- Naslovi.net

- Atastars.rs

- Kulturni Centar Čukarica

- Topvesti.info

- RTS sajt Beograd 202

- Osi Press - Glas za jednakost

- Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine


Za detaljnije informacije o slušnim aparatima posetite naš sajt  www.audiovox.rs ili www.slusni-aparati.com
Uslovi korišćenja i Politika privatnosti